Karhusaaren kaavarunko odottaa yleiskaavan suuntaviivoja

Karhusaareen on valmisteltu yleiskaavaa tarkempaa kaavarunkoa. Kaavarunkotyötä on esitelty Karhusaari-seuran vuosikokouksessa keväällä 2011. Myös yleiskaavaluonnosta käsitelleessä asukastilaisuudessa 9.5.2011 sivuttiin kaavarunkoa.

Kaavarunko saadaan asukkaiden nähtäville todennäköisesti syksyllä 2012, kun tarkistetun yleiskaavaluonnoksen käsittely on edennyt.

– Karhusaaren siltayhteyksien ja katuverkon suunnitteluun tarvitaan yleiskaavan suuntaviivoja. Liikenneratkaisujen tulee olla yhteneväisiä yleiskaavan kanssa, kertoo alueen suunnittelija Teija Patrikka Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Entä miksi Karhusaarta suunnitellaan jo nyt yksityiskohtaisemmin kuin muuta Östersundomin aluetta?

– Karhusaaren nykyisestä asemakaavasta on vielä paljon toteuttamatta. Alueelta on tullut useita asemakaavan muutosaloitteita sekä maanomistajien ideasuunnitelmia. Näiden yhteensovittamiseen ja asemakaavoituksen ohjaamiseen tarvitaan kaavarunkoa. Rakentamishankkeita ei voida lähteä toteuttamaan sirpaleisesti poikkeusluvilla.

Lisäksi Karhusaarta voidaan suunnitella raideliikenteen suurista linjauksista riippumatta, koska sinne ei tule metron tai pikaraitiotien asemia.

Syksyn 2011 aikana Karhusaaren kaavarungon suunnittelun työkaluiksi on tehty rakennettavuutta käsittelevä selvitys ja teknistaloudellinen selvitys, joita tullaan hyödyntämään asemakaavojen laadinnassa.

Lisätietoja: arkkitehti Teija Patrikka, p. 09 310 37374

Karhusaaren suunnitteluperiaatteet Helsingin kaupungin Suunnitelmat kartalla -palvelussa >>

0

Kommentointi on suljettu.