Östersundom-klinikalla visioitiin kestävän kehityksen kaupunginosaa

Syksyllä 2012 työskennelleen Östersundom-klinikan tulosraportissa ideoidaan Östersundomista kestävän kehityksen kärjessä kulkevaa vihreän energian puutarhakaupunginosaa.

Raportissa visioidaan Östersundomin olevan hyvin pitkälti energiaomavarainen. Uusiutuvaa energiaa tuotettaisiin alueella vastaava määrä kuin alueen rakennuksissa tarvitaan. Rakennukset olisivat energiatehokkaita ja alueella liikuttaisiin sähkökäyttöisillä autoilla, veneillä ja joukkoliikennevälineillä. Pitkän aikavälin visiossa Östersundom nähtiin aurinkoenergiaan liittyvän osaamisen edelläkävijänä.

Östersundom-klinikka tuotti ideoita ja suosituksia aurinkoenergian hyödyntämisestä Östersundomin kaavoituksen ja suunnittelun tueksi. Se täydensi aiemmin toteutetun Alueelliset energiaratkaisut -klinikan tuloksia erityisesti aurinkosähkön osalta.

Östersundom-klinikka toteutettiin Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry:n klinikkamenettelyllä, jossa tarkoituksena on punnita eri näkökulmia kaikkien osapuolten tietoa lisäten. Mukana olivat muun muassa Helsingin kaupunki, Helsingin Energia, Lahden tiede- ja yrityspuisto sekä energia-alan yrityksiä.

Tutustu raporttiin Raklin sivuilla: Östersundom-klinikan tulosraportti (pdf)

Uutinen Uutta Helsinkiä  -sivuilla

Uutinen Helsingin kaupungin sivuilla

0

2 Responses

  1. jos sillä tavalla halutaan oikeuttaa luonnon tuho niin se on vedätystä.

    0
  2. No saavat mun puolesta ruotsalaiset asua missä lystäävät, suomalaisille tuo kultarannikko ei ole tarkoitettu…

    0