Kaavaehdotus nähtävillä maaliskuun alkuun asti

Östersundomin kuntien yhteisen yleiskaavan ehdotus on nähtävillä 26.1.–4.3.2015. Ehdotukseen voi tutustua helmikuun tilaisuuksissa, verkossa sekä kaavanäyttelyissä Helsingissä, Sipoossa ja Vantaalla.

Tervetuloa keskustelemaan Östersundomin suunnitelmista!

 • Maanantai 2.2. klo 18–20 Info- ja näyttelykeskus Laituri
 • Tiistai 3.2. klo 10–17 Söderkullan kirjasto (erityisesti alueina Majvik ja Granö)
 • Keskiviikko 4.2. klo 17–20 Sakarinmäen koulu (erityisesti Länsimäki, Salmenkallio,  Talosaari ja Karhusaari)
 • Keskiviikko 4.2. klo 12.30–20 Söderkullan kirjasto (erityisesti Majvik ja Granö)
 • Tiistai 10.2. klo 17–20 Sakarinmäen koulu (erityisesti Östersundom ja Landbo)
 • Torstai 12.2. klo 17–20 Sakarinmäen koulu (erityisesti Puroniitty, Majvik ja Granö)

Tilaisuuksissa on paikalla Helsingin kaavoittajia, liikennesuunnittelijoita sekä maanhankinnasta vastaavia henkilöitä sekä Sakarinmäen tilaisuuksissa 4.2. Vantaan ja 12.2. Sipoon suunnittelijoita.

Söderkullan kirjaston tilaisuuksissa on mahdollisuus keskustella Sipoon kaavoittajien ja liikennesuunnittelijoiden kanssa lisäksi Sibbesborgin ja Eriksnäsin osayleiskaavoista.

Lisäksi Sakarinmäen koululla järjestetään kaavapäivystykset keskiviikkona 25.2. ja torstaina 26.2. klo 17–19. Päivystyksiin voi varata henkilökohtaisen keskusteluajan (kristiina.hyvari(at)hel.fi)

Tutustu ehdotukseen Helsingissä, Sipoossa ja Vantaalla
Yleiskaavaehdotus ja muu suunnitteluaineisto ovat nähtävillä verkkosivuilla.

Ehdotus on nähtävillä myös paikan päällä Helsingissä kaupungintalon Virka infossa (Pohjoisesplanadi 11–13), kaupunkisuunnitteluvirastossa (Kansakoulukatu 3, 1. krs), info- ja näyttelykeskus Laiturilla (vanha linja-autoasema, Narinkka 2), Itäkeskuksen kirjastossa (Turunlinnantie 1), Winbergin sataman kahvilassa (Karhusaarentie 34 sekä Sakarinmäen koululla (Knutersintie 924). Sipoossa kaava on nähtävillä Kuntalan asiakaspalvelupisteessä (Iso Kylätie 18, 1 krs) ja Söderkullan kirjastossa (Amiraalintie 2) sekä Vantaalla Kaavoituksen ja maankäytön asiakaspalvelupisteessä (Kielotie 28, katutaso).

Muistutukset pyydetään toimittamaan kirjallisina Östersundom-toimikunnalle viimeistään 4.3.2015 sähköpostilla osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo (Pohjoisesplanadi 11–13), Östersundom-toimikunta, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki.

Lehti-ilmoitus nähtävillolosta (pdf)

Tarvitsetko kaavaehdotuksen printattuna?
Tulostettava kaavaehdotuksen kartta on saatavilla A3-kokoisena (pdf) ja kaavamääräykset A4-arkeilla (pdf). Tarvittaessa printtejä saa myös info- ja näyttelykeskus Laiturilta (Narinkka 2).

Kaavaehdotusta esittelevä julkaisu jaetaan kaava-alueen kotitalouksiin viikon neljä aikana. Julkaisua on saatavilla myös kuntien kaavanäyttelyissä sekä sähköisessä muodossa (pdf).

Yleiskaavan eteneminen >>

Usein kysyttyä kaavaehdotuksesta >>

Lisätiedot:
Helsinki
Östersundom-projektin päällikkö Ilkka Laine, p. (09) 310 37055, etunimi.sukunimi@hel.fi
Vantaa yleiskaavapäällikkö Mari Siivola, p. (09) 8392 2745, etunimi.sukunimi@vantaa.fi
Sipoo yleiskaavapäällikkö Kaisa Yli-Jama, p. (09) 2353 6702, etunimi.sukunimi@sipoo.fi

0

Yksi kommentti

 1. Uudella maalla on pahempi työttömyys kuin muualla osaa maata. Eikä sen uskota helpottavan ainakaan kymmeneen vuoteen. Ei tänne kannata muuttaa työn perässä.

  Tuntuu, että vähäiset metsäalueet halutaan pilata pala palalta. Erityisesti itäpuolelta Helsinkiä. Espoossakin on metsää: mutta rikkaitten alueita ei pilata samalla tavalla.

  Rikkaat himoitsevat Sipoon merenrantoja. Ahneille ei mikään riitä!

  Metrorata saisi pysyä edes Porvoontien pohjoispuolella. Se puoli on muutenkin revitty esim. Länsisalmen kohdalta ihan hirveäksi.

  1+