Karhusaaren ulkotiloihin inspiraatiota suunnitelmasta

Ideoita Karhusaaren tuleviin julkisiin ulkotiloihin on koottu ”Karhusaaren julkisten ulkotilojen yleissuunnitelma” -raporttiin.

Työssä on tutkittu saaren viheralueita ja virkistysmahdollisuuksia sekä esitetty ratkaisuja ohjenuoraksi jatkosuunnitteluun. Varsinainen suunnittelu etenee asemakaavamuutosten kautta.

Havainnekuva-Svinviken-435pxIdeakuva Svinvikenin rannasta Karhusaaressa. Kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto / Annika Pousi

Tavoitteena on ollut luoda ideakuvien avulla mielikuvia paikoista ja toiminnoista. Mukana on inspiraationlähteinä referenssikohteita niin Kotkasta kuin Kanadastakin.

Ulkotilojen yleissuunnitelmassa on keskitytty tärkeimpien julkisten ranta- ja viheralueiden toimintojen ja yleisilmeen suunnitteluun. Suunnitelmassa on esitetty myös ulkoilureittiverkosto.

Tarkempia tarkasteluja löytyy Svinvikenin rantapuistosta, Kutulökistä, Kasabergetin uimarannasta ja hulevesipuistosta. Lisäksi on ideoitu Kasabergetin näköalapaikkaa ja metsäisten alueiden kehittämistä osana virkistysverkostoa.

Työn on laatinut maisema-arkkitehti Annika Pousi kesän 2014 aikana Helsingin kaupungin ohjauksessa.

Työ pohjautuu keväällä 2014 nähtävillä olleeseen Karhusaaren kaavarunkoluonnokseen, jota on sen jälkeen kehitetty saadun palautteen pohjalta. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Karhusaaren kaavarungon asemakaavamuutosten ja poikkeamispäätösten pohjaksi maaliskuussa 2015.

Tutustu julkisten ulkotilojen suunnitelmaan (pdf)

Lautakunta hyväksyi Karhusaaren kaavarungon 17.3.2015

Karhusaaren suunnitteluaineistot

0

Kommentointi on suljettu.