Tutustu Östersundomin maa-aineshankkeeseen virtuaalimallin avulla

Östersundomin maa-aineshankkeeseen voi tutustua havainnollisen ja helppokäyttöisen virtuaalimallin avulla.

Virtuaalimalli on kolmiulotteinen malli, jossa voidaan liikkua ja tarkastella hanketta vapaasti eri suunnista. Mallin avulla saa käsitystä siitä, miltä maa-aineshanke Östersundomin ympäristössä ja maisemassa näyttäisi.

Virtuaalimallin voi avata joko 1) internet-versiona tai 2) stand alone -versiona ilman internet-selainta lataamalla tiedosto koneelle.

Virtuaalimallin avaaminen ja käyttö

1) Internet-versio virtuaalimallista
Avaa linkki Mozilla Firefox -internetselaimella. Paina ”Unity web player install now” -painiketta sivun keskellä. Ohjelma tallentuu koneellesi. Ohjelman kuvake näkyy sivusi vasemmassa alakulmassa tai latauksissasi. Avaa ohjelma viemällä kursori kuvakkeen päälle ja painamalla ”Avaa” (katso ohjekuva). Klikkaa ”Run”. Lue ehdot ja paina ”I agree”. Klikkaa ”Finish”.
Avaa virtuaalimallin internet-versio

2) Stand alone -versio virtuaalimallista
Mallin voi avata ilman Internet-selainta lataamalla koneelle Stand alone -version zip-muotoisen tiedoston.
Lataa Stand alone -version tiedosto

Virtuaalimalli latautuu ja avautuu näytöllesi. Mallin oikeassa alakulmassa on valikko, josta voit valita tarkasteltavan vaihtoehdon ja maaston klikkaamalla neliötä vaihtoehtojen vieressä. Siirrä kursori kuvalle ja klikkaa sitä, jotta pääset liikkumaan virtuaalimallissa. Käytä liikkumiseen näppäimistösi nuolia. Hiiren vasenta näppäintä painamalla pääset katsomaan ylös- tai alaspäin, kun samalla liikutat hiirtä. Hankealue näkyy kuvassa keltaisella.

Lisätietoa: Maa-ainesten käsittelyn ympäristövaikutusten arviointi

Sito Oy, projektipäällikkö Merilin Vartia, etunimi.sukunimi@sito.fi, p. 040 507 7123

0

Kommentointi on suljettu.