Östersundomiin kehitetään biotalousintegraattia

Helsingin kaupunki, Sitra ja joukko älykkäästä ja puhtaasta kaupunkirakentamisesta kiinnostuneita yrityksiä kehittävät Östersundomiin biotalousintegraattia. Hanketta rahoittaa myös Helsingin kaupungin innovaatiorahasto.

Tavoitteena on kiertotalouteen perustuva alueellinen resurssitehokkuus, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia hyödyntää omien ja toisten yritysten pääprosessien sivuvirtoja liiketoiminnassa. Samalla alueelle kehitetään ympäristöalan tutkimusta, koulutusta ja yritysten innovaatiotoimintaa tukeva konsepti.

Integraatin kehittämisen ensimmäisenä vaiheena on tehty resurssivirta-analyysi, jossa hahmoteltiin vaihtoehtoisia kehityssuuntia alueelle, tunnistettiin ne tuotannonalat ja yritykset, joille on olemassa olevien resurssivirtojen perusteella edullista sijoittua alueelle sekä vertailtiin vaihtoehtoja ja arvioitiin biotalousintegraatin vaikutuksia.

Resurssivirta-analyysin tuloksia käytetään biotalousintegraatin yleissuunnitelman tekemiseen ja työstämiseen.

Lue lisää verkkouutisesta >>

Östersundomin biotalousintegraatille rahoitusta innovaatiorahastolta

Smart’n’Clean Helsinki

0

Yksi kommentti

 1. Ollaan poitsujen kanssa käyty kakkimassa välillä tuonne vanhaan puuhuusiimme ihan nostalgia-fiilisten vuoksi ja muodostettu sukupolvien välinen kakkakeko eli biotalousintegraatti lopputuotoksellemme.

  Voisiko siltä Helsingin kaupungin rahastolta anoa esim 100000 euroa tuohon smart cleaniin, kun ei ole vielä kaupungin sedät saaneet vedettyä viemäröintiä lähimaille???

  Tuolla nimellisellä summalla hoidamme pytyn tyhjennyksen ihan omalla tiimillä ja kestävän ehityksen periaatteita noudattaen…Hankeemme nimi voisi olla esim. Paskaa Pelloille..totetuessaan laskimme että tulevan Östersundom asujaimiston paskannustarve 70000 populaatiolla 30 tonnia vuorokaudessa eli n. 900 tonnia kuukaudessa x 11 kk
  (kuukauden lomat paskotaan muuualla) =9900 tonnia vuositasolla eli mojovat
  n. 10 000 000 kg per vuosi.

  Tuolle paskavuorelle löytyy markkinoita, sillä seudulle kotiutuneet clean tech – yritykset ovat
  jo pitkään himoinneet päästä mukaan kierrätyksen aatelistoon. Östersundomin valttina on myös kaupungin laaja markkinointistrategia sloganilla Östersundom THE SHIT VALLEY

  0