Salmenkallio selvitysalueeksi uudessa yleiskaavaehdotuksessa

Uuden yleiskaavaehdotuksen valmistelu etenee pohjoisen metrolinjauksen pohjalta. Ratkaisua on työstetty Natura-arvioinnin yhteydessä, ja käynnissä ovat myös mm. luontovaikutusten arviointi, liikennejärjestelmäselvitys, metron rakennettavuus- ja kustannusselvitys, kaupan selvitys sekä kokonaistaloudellinen selvitys.

Metrolinjauksen lisäksi uutena ajatuksena kaavassa on jättää lähimpänä luonnonsuojelualueita olevat alueet Salmenkalliossa selvitysalueeksi, jonka maankäyttö ratkaistaan myöhemmin eri kaavalla. Muualla rakentamisen tehokkuutta on monin paikoin nostettu, ja kerrostalovaltaisen alueen osuus on kasvanut.

Maa-ainesten käsittelyalueen kolmesta vaihtoehtoisesta sijaintipaikasta ollaan esittämässä lähimpänä nykyistä Landbon moottoritieliittymää sijaitsevaa vaihtoehtoa. Valinta perustuu ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksiin sekä toiminnalliseen tarkasteluun.

Kaavaehdotus valmistuu alkuvuodesta ja Östersundom-toimikunta päättää sen nähtäville asettamisesta. Ehdotus olisi nähtävillä arviolta maaliskuussa. Nähtävilläolon yhteydessä järjestetään esittelytilaisuuksia, ja kaavaehdotuksesta voi jättää muistutuksen. Tämän hetken valmistelutilannetta esitellään syksyllä niille asukkaille ja maanomistajille, joita mahdolliset muutokset eniten koskevat.

0

6 Responses

 1. Maankäytön käsittelyalue Landbon vieressä tulee aiheuttamaan pölyn leviämistä omakotialueelle jos tulee korvaus hakemuksia ja jatkossa paikan sulkeminen.

  0
 2. Tule mukaan keskustelutilaisuuteen ma 28.11. Klo 17.30 Sakarinmäen koululle. Lanbdon OKY vastustaa nyt mainittua vaihtoehtoa.

  Paikalle tulevat kaupungin edustajat kertomaan kaavasta ja sen edistymisestä. Samalla OKYn kokoukset.

  0
 3. Ja unohtui varmaan tekstistä että myös lähimmäksi ylä-astetta, ala-astetta, päiväkotia ja nuorisotaloa. Että hupsista vaan, on taas suunnittelijalla välähtänyt. Mitäpä niistä lapsista, kuhan tehokkuus on huipussaan ja rekkaliikenne rullaa…

  1+
 4. Muutenkin kulku koululle on turvaton ja nyt vielä tämä lisää puhumattakaan noista muista haitoista, niin mitä ne suunnittelijat oikeasti miettii vai miettiikö mitään? Lisäksi koulukin on juuri vasta remontoitu, niin se tuskin tuosta ihan kohta mihinkään siirtyy. Pitääkö sattua vahinko ennenkuin järki voittaa?

  1+
 5. Jos liikenne siirtyy enemmän itään, niin meinaako se puroniityntietä? Miten se vähentää liikennettä koululla?
  Puroniityntie on yksityistie, jonka hoito on niin ja näin, routa aikaan ei raskasta liikennettä sallita, kuorma-auto liikenne mahdotonta suorittaa turvallisesti kun ei ole edes jalkakäytävää, ja tie soveltuu talvella paremmin luitimille kuin kuorma-autoille

  Eli liikenne tulisi edelleen kulkemaan Landbon kautta

  1+
 6. Kuorma-auto koulun kohdalla kiihdyttäessään loivaan ylämäkeen, täydessä kuormassa, tuottaa niin paljon pienhiukkaspäästöjä, että koulun sisäilmassa pienhiukkaspitoisuudet tulevat ylittämään EU normit. Huomioitavaa on että tuulet ovat pääsääntöisesti koululle päin, koulu on matalalla ja kuorma-autoja menee tiheimmillään 1-2 minuutin välein.

  1+